Afspraken
Als u een afspraak maakt, proberen wij u bij de arts van uw keuze een afspraak te geven, bij drukte is het echter mogelijk dat dit niet altijd lukt.
Voor afspraken reserveren wij 10 minuten. Denkt u meer tijd nodig te hebben, geeft u dit dan aan bij het maken van de afspraak. Mocht u een aantal klachten verzameld hebben, zodat het consult langer gaat duren dan gepland, kan het voorkomen dat uw huisarts u adviseert een nieuwe afspraak te maken.
Huisbezoek
Uw klachten kunnen het beste beoordeeld en behandeld worden in de praktijk. Daar zijn uw medische gegevens en alle benodigde materialen aanwezig.
Mocht u te ziek zijn om naar de praktijk te komen, kunt u een huisbezoek aanvragen, bij voorkeur tussen 08.00 – 10.00 uur.
Bloedafname
U kunt op werkdagen terecht bij de prikkamer van het Diaconessenhuis te Meppel. De prikkamer is op werkdagen geopend van 08.00 – 17.00, op dinsdag van 08.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 9.00-11.00 uur. Daarnaast iedere maandag in verzorgingshuis ’t Vonder van 08.30 – 09.30 uur.
Urineonderzoek
Onderzoek van de urine (b.v. op blaasontsteking) kan in de praktijk plaatsvinden.
U wordt verzocht de urine in te leveren voor 10.00 uur bij de assistente in een schoon, droog en waterdicht afgesloten potje, voorzien van uw naam en geboortedatum.
Normaal is de eerste ochtendurine het meest geschikt voor onderzoek. Van die plas kunt u het beste het middendeel opvangen. Bewaar het portie urine bij voorkeur in de koelkast. De assistente zal vragen wat voor klachten u heeft.
U kunt de assistente na 13.00 uur bellen voor de uitslag.
Bevolkingsonderzoek borstkanker
Alle vrouwen van 50 tot en meet 75 jaar krijgen elke twee jaar een uitnodiging voor het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het doel van dit onderzoek is de sterfte aan borstkanker te verlagen. Deelname aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker is gratis en geheel vrijwillig. Voor meer informatie zie: www.bevolkingsonderzoekborstkanker.nl
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Vrouwen in de leeftijd van 30 tot 60 jaar ontvangen een uitnodiging voor het Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker voor het maken van een uitstrijkje. Dit is om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium op te sporen. U kunt bij ons een afspraak maken, de assistente zal het uitstrijkje maken. Deelname is gratis en geheel vrijwillig. Vrouwen die geen gehoor geven aan dit onderzoek ontvangen automatisch een zelfafnametest thuisgestuurd. Voor meer informatie zie: www.bevolkingsonderzoeknoord.nl
Bevolkingsonderzoek darmkanker
Vanaf januari 2014 wordt het bevolkingsonderzoek darmkanker gefaseerd ingevoerd. Dit onderzoek is voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar. Deelname is gratis en vrijwillig.
Het onderzoek is bedoeld om de voorstadia van darmkanker te ontdekken. Men spreekt ook wel van een polieponderzoek. U ontvangt vanzelf een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Bij deze uitnodiging zit een paarse envelop. In de envelop vindt u ook een folder, een buisje met gebruiksaanwijzing, een antwoordformulier, een zakje en retourenvelop. In de gebruiksaanwijzing leest u stap voor stap hoe u de ontlastingstest uitvoert.
Voor informatie kunt u terecht op de website: www.rivm.nl/darmkanker en www.thuisarts.nl/darmkanker